Haastattelut& kritiikit

 

Tammikuu 2019

Kritiikki jojo blondit.png

Maaliskuu 2016

Michael Jackson ja Beyoncé ovat Michaelan muusia: ”Olen universumin kuningatar”

Olen kirjailija ja toimittaja Hunter T. Thompson, ja saan esittää tänään kiireiselle Michaelalle pari kysymystä. Michaela, miten esittelisit itsesi maailmankaikkeudelle?

”Olen universumin kuningatar, joka säteilee maailmankaikkeutta. Siksipä olen yhtä aikaa herkkä, haavoittunut lintu ja voimakas kauris. Mittaamattomuus on mulle tärkeää. Haluan laulaa ja tanssia niin suuresti, unelmoiden ja iloiten kuin on mahdollista ja sen yli.  Sellaiseen suuruuteen pääseminen tuntuu olevan mahdollista, kun ymmärrän omaa sisäistä valtakuntaani, omaa maailmankaikkeuttani. Silloin muiden mielipiteet, uskomukset ja katsomukset eivät horjuta elämän nektariinin juomista.”

Itsekin inkarnaatiohahmona voin aistia sinusta muiden tanssi- ja poptähtien inkarnaatioita.

”Michaelan taitelijanimikin kertoo siitä, että inspiroidun Michael Jacksonista. Michael on mulle muusa ja idoli, jonka monet eri puolet resonoivat Michaelassa. Ne ovat tavallaan olentomaisia, sukupuolettomia energioita, jotka aukaisevat mussa yllättäviä ja omaan suuntaan lähteviä intuitiivisia voimia. Koen MJ:n itsessäni ja hänen kuolemattomassa presenssissään itseni. Toinen tärkeä muusa on Beyoncé, jolta saan kokemuksia naiseuden eri puolista ja suurena diivana olemisesta. Suomesta ei yhtä vahvoja ja itseä liikkeelle panevia esiintyjiä löydy. Rakastan kimallusta ja överiyttä, ja se tulee näkymään. Zodiakin The Queen of Fucking Everything -esityksissä esikuviakin tärkeämpää on kuitenkin mun sisäisen prosessin ja siinä tapahtuvan voimaantumisen kuvaaminen, mikä tuntuu kaikkein tärkeimmältä ja insprioivimmalta elämässäni ja tärkeimmältä mitä voin antaa tälle maailmalle. Mulla on vahvistunut kokemus, että tanssiessa ja laulaessa syntyy energioita, jotka muuttavat mua solutasolla asti ja niiden jakaminen tuntuu välttämättömältä. Se on paloa, vilpitöntä iloa, puhtautta, rakkautta, herkkyyttä toisille ihmisille, harmoniaa maailmankaikkeuden suhteen.”

Arvostan iloitsemista ja liikuttumista yli kaiken. Mitä inspiraatio merkitsee sinulle?

”Kaikkea. Kaikki harjoitteleminen lähtee mulla innostuksesta, inspiraatiosta. En harjoittele, jos en jostakin syystä koe innostusta.. Innostuksen puute on merkki siitä, että jotakin pitää muuttaa, että innostus palaa. Vasta inspiraatio saa energiat liikkeelle, saa löytämään omia kirkkaita sävyjä ja nuo sävyt kehittävät elävöittäviä ja voimaannuttavia suhteita maailmaan. Toivonkin, että taidetta tehtäisiin aina innostuksesta käsin.

Tämä maailmanaika on minusta monella tapaa kummallinen. Miksi Michaela astuu juuri nyt esiin?

”Olen ajatellut, että elämässä on seitsemän vuoden syklejä. Kun olin 7-vuotias olin hirveän kiinnostunut Michael Jacksonista, ja olin jotenkin todella isojen muutosten keskellä elämässä. Tuo 7-vuotias on pilkistänyt nyt esiin. Haavoittuvaisuuden kokemukset ja suuret muutokset vievät mua, ja nyt osaan ilmaista monenlaista sellaiseen liittyvää ja löydän koko ajan spesifejä sävyjä. Haluan olla sellainen diiva, joka voi kokea haavoittuvaisuutta mutta joka on samalla täysin vapaa, vahva ja pitelemätön ilmaisemaan mitä tahansa tahtoo. Koen, että mussa on sisäinen lapsi ja aikuinen, joista lapsen on hyvä parantua haavoistaan ja aikuisen löytää lisää omaa voimaansa. The Queen of Fucking Everything -esityksessä ensimmäisellä puoliajalla tulee sisäinen lapsi esiin ja toisella puoliajalla aikuinen. Esityksen muodon on tarkoitus mahdollistaa mun energian virta."